Come sail with us

Underway Sailing

(+31)(0)614213039

info@comesailwithus.nl


postadres:

Nutstraat 15

8861 XN Harlingen, NL

Met onze schepen bieden we reizen aan in samenwerking met de stichting The Ocean Movement.

The Ocean Movement (voorheen By The Ocean We Unite) is een Nederlandse stichting met goede doelen status (ANBI) die wil voorkomen dat plastic in onze oceanen terecht komt. Ze doen onderzoek, onderwijzen en activeren mensen, organisaties en overheden door het organiseren van een verscheidenheid aan activiteiten - zeilexpedities, lezingen, documentaires. Lees hieronder over de missie en het onderzoek dat The Ocean Movement doet, en hoe jij jouw zeilreis kunt uitbreiden met een plastic-component, een geheel verzorgde bedrijfsexpeditie of ga mee op een van de plastic-soup expedities.

De missie van The Ocean Movement is om mensen mee te nemen (in het echt of digitaal) naar onze oceanen en zeeën en hen bewust te maken van de plastic soep waarin onze wateren zijn veranderd. Door middel van wetenschappelijk onderzoek willen we de kennis over de oorzaken en gevolgen van plasticvervuiling op zee vergroten. Om echt te voorkomen dat plastic in de natuur wordt weggegooid, geven we mensen tips om hun eigen gedrag te veranderen. Om de positieve impact te vergroten bundelt The Ocean Movement haar krachten met vele individuen en organisaties wereldwijd.


Plasticvervuiling is een van de grootste milieu-uitdagingen van onze tijd geworden. Wereldwijd komt er jaarlijks gemiddeld acht miljard kilo plastic in onze oceanen terecht, dat is 23.000 kilo per minuut(!). The Ocean Movement  gelooft dat we dit probleem samen kunnen aanpakken. We moeten kennis delen en verandering inspireren. Focus op wat we kunnen doen en pak het probleem bij de bron aan!


The Ocean Movement gelooft dat zien geloven is. Daarom nemen we mensen mee op reis om ze te laten zien dat er overal kleine, vervuilende stukjes plastic zijn. Door monsters te nemen kunnen de onderzoekers van The Ocean Movement de expeditieleden fragmenten laten zien die van bovenaf onzichtbaar zijn. Zo laten we zien hoeveel groter het probleem is dan alleen de grotere flessen en zakjes die rondzweven.



Citizen Science


Met hun Manta-Trawl nemen de onderzoekers van The Ocean Movement monsters om te zoeken naar plastic deeltjes in het oppervlaktewater. De Manta bestaat uit twee metalen vleugels die op het wateroppervlak drijven en heeft een brede mond. Het net achter het systeem scheert over het oppervlak en vangt alles in de toplaag op. Het ontwerp is gebaseerd op de mantarog, een grote roggensoort die zich voornamelijk voedt met plankton door met zijn mond wijd open te zwemmen. 

De Manta-Trawl doet in principe hetzelfde; het filtert de bovenste 15 cm van de waterkolom met een net met een maaswijdte van 300 micrometer (0,3 millimeter) en verzamelt zo de plastic deeltjes in het uiteinde van het net, ook wel  het kabeljauw- eind genoemd. De trawl wordt 30 minuten door een vaartuig gesleept met een snelheid van maximaal 3 knopen, volgens een gestandaardiseerd protocol dat is ontworpen door het 5Gyres-instituut. Vervolgens worden de plastic deeltjes die in de kabeljauw- eind zijn gevangen, opgevangen, gesorteerd en gemeten. Tenslotte wordt de concentratie van plastic deeltjes in het water berekend uit de gevonden items per sleepnet en wordt de hoeveelheid gefilterd water tijdens het slepen gemeten met een flowmeter.

 Met de expedities laat The Ocean Movement de passagiers de schoonheid van het water zien en confronteren we hen tegelijkertijd door middel van (burger)wetenschappelijk onderzoek direct met het plastic afval dat hen bedreigt.




De toegewijde zeebiologen en expeditieleiders hebben jarenlange ervaring in het leiden van onderzoeksprogramma's en expedities aan boord van verschillende zeilschepen. Het team met sterke communicatieve vaardigheden bestaat uit professionals en is in staat om elk publiek te bedienen.


Op zee worden vertroebelde geesten gezuiverd en harten beginnen weer sneller te kloppen van opwinding over onze prachtige planeet. En de noodzaak haar te beschermen.


Wacht niet langer – het is nu tijd om het plasticprobleem aan te pakken!

de mogelijkheden


Wil je de positieve impact van jouw zeilreis vergroten? Voeg een plastic-component toe aan je programma aan boord. Zo kun je bijvoorbeeld met een mariene bioloog van The Ocean Movement op pad om een eigen onderzoek met de Manta Trawl uit te voeren.  Ben je hierin geïnteresseerd en wil je meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.




Op zoek naar een unieke één-, twee-, drie-(of meer!) daagse bedrijfszeilexpeditie waarbij je gezamenlijk bijdraagt ​​aan de bescherming van onze oceanen tegen plasticvervuiling, nieuwe verbindingen creëert en geniet van het zijn op het water? Wij regelen dit voor jou!

Onze ervaren bemanning, cateraars en de expeditieleiders en zeebiologen van The Ocean Movement staan voor je klaar!

Maak kennis met elkaar, de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft en de uitdaging van plasticvervuiling een beetje beter. Help The Ocean Movement wetenschappelijke gegevens te verzamelen en meer te weten te komen over de kracht van individuen. Of de mogelijkheden voor jouw organisatie.  Klik hier voor meer informatie.




Wil je alleen of met een kleiner gezelschap deelnemen aan een van The Ocean Movement Plastic-soup Expeditions? Een avontuurlijke en unieke zeilexpeditie op UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee! Leer alles over zeilen en plasticvervuiling terwijl je op het water bent. De professionele crew zorgt ervoor dat je een geweldige dag zult hebben. 


Inbegrepen:

  • Zeilen op de Storebaelt;
  • Gezonde en smaakvolle lunch, koffie, thee, sap, water en snacks gedurende de dag:
  • Volledig plastic programma:
  • plastic quiz;
  • plastic lezing;
  • wetenschappelijk onderzoek naar (micro)plastic;
  • plastic oplossingen-sessie.


Voor meer informatie en data klik hier




Share by: